Mentor

Vill du ha en mentor?

Om du är mellan 13-17 år och är intresserad av att få en mentor så gå in på http://mentor.se/skaffa-mentor/länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och anmäl ditt intresse eller kontakta Agneta Roberts, agneta.roberts@herjedalen.se eller 070-365 25 10.

Mentordag på skolan

Agneta Roberts berättar om Mentor.se för Hanna Carlström och Sara Östling.

Bli en Mentor för en ungdom

Tonårstiden är en period då man börjar söka sin identitet. Då är det extra viktigt med stöd från vuxna. Genom vårt Mentorprogram erbjuds ungdomar i yngre tonåren en unik chans att få en Mentor, en vuxen förebild. Att vara en Mentor innebär att man vägleder en tonåring som upplever att de vill ha extra vuxenstöd. Deltagandet är frivilligt för båda parter.

Mentorskapet innebär en volontär insats under ett år. Man får en kostnadsfri utbildning i Ledarskap och stöttning från en Koordinator under året.

Syftet är att öka ungdomars egen motståndskraft genom att stärka självkänslan, motivationen, och ge dem framtidstro.

Målet är att unga ska kunna säga nej till droger och att aldrig utöva våld. Mentorprogrammet vänder sig till helt vanliga ungdomar som själva känner att de vill ha en extra vuxen.

Är du över 20 år och vill göra en skillnad för en ungdom, tag då chansen och anmäl ditt intresse till:
agneta.roberts@herjedalen.se eller tel. 070-365 25 10

Mentors uppdrag är att ge ungdomar styrkan att stå emot våld och droger. Det gör vi genom att stärka självkänslan, framtidstron och motivationen hos unga samt genom stöd och utbildning till föräldrar. Mentor arbetar förebyggande.

  • Vi ger ungdomar en mentor, en extra vuxen.
  • Vi ger föräldrar stöd i sin föräldraroll genom kurser och seminarier
  • Vi samarbetar med skolor där vi ger elever inspiration och motivation till att vara i skolan och gå ut nian med godkända betyg.
  • Vi genomför vårt arbete i samarbete med svenskt näringsliv och vuxna volontärer från allmänheten

Se mera på mentor.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Logga för Mentor

Sidinformation

Sidan uppdaterad 2017-09-14 10.29
av Henry Jonasson