Bredband och telefoni

Aktuellt

2016-05-19
Information från Skatteverket
Vanligt med fel hos föreningar för bredbandsfiber
Se pressmeddelandelänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Goda råd för fiberföreningarlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

2016-03-30
Byanätsforum
Se byanätsforums nyhetsbrev nr 7, mars 2016PDF (pdf, 323.4 kB)

2016-03-09
Beslut om stöd till fiber
För första gången sedan 2013 har Länsstyrelsen nu kunnat fatta beslut om stöd till utbyggnad av fiberinfrastruktur på landsbygden. Härjedalens Kommun har tillsammans med byarna Glöte, Vemhån, Ytterberg, Remmen, Västansjö och Långå lämnat in en ansökan till Länsstyrelsen om stöd till finansiering av fiberutbyggnaden i byarna.

I Länsstyrelsens pressmeddelande finns bara 3 av byarna med men ansökan är godkänd i enlighet med inlämnad ansökan. Alla 6 byarna kommer alltså ingå i projektet.

2015-09-07
Fiber till byn
Härjedalens kommun byggde under år 2014 ut fiber i 4 byar med stöd från Länsstyrelsen. Nu är nästa utbyggnationsomgång igång.
Se mera

Härjedalens kommun deltog i en länsgemensam upphandling under 2002-2003. Resultatet av den gemensamma upphandlingen för skapande av en IT-infrastruktur med bredbandskapacitet har resulterat i att Åre, Berg, Bräcke, Krokom, Ragunda och Strömsund valt att anlita samma leverantör, Teracom AB. Östersund valde Jämtkraft AB och Härjedalen valde Härjeåns Nät AB. Denna gemensamma satsning bidrog starkt till att vi lyckades nå fler orter än vad vi från början trodde var möjligt.
 
Härjedalens kommun har den 4 november 2003 tecknat avtal med Härjeåns Nät AB om etablering av IT-infrastruktur med bredbandskapacitet enligt innehållet i förordningarna 2001:350 (Stöd till kommuner för anläggande av ortssammanbindande telenät m.m.) samt 2000:1469 (Stöd till kommuner för anläggande av lokala telenät).
 
Samtliga beslutade ortnoder i Härjedalens kommun är tagna i drift och slutredovisades 2007. Driftsatta ortsnoder finns i Björnrike, Bruksvallarna, Byvallen, Funäsdalen, Glöte, Hamra, Fjällnäs, Hede, Hedeviken, Herrö, Ljusnedal, Lillhärdal, Linsell, Lofsdalen, Långå, Mittådalen, Messlingen, Ramundberget, Sveg, Ulvkälla, Tänndalen, Tännäs, Vemdalen, Vemdalsskalet, Vemhån, Ytterberg, Ytterhogdal, Äggen, Älvros, Överberg  och Överhogdal.

Det genomförda etableringsarbetet innebär att en teoretisk täckning på över 90% av hushållen och företagen i kommunen har skett. Den infrastruktur som etablerats är enligt avtalsvillkoren konkurrensneutral, vilket innebär att alla tjänsteleverantörer kan erbjuda sina tjänster på lika ekonomiska villkor.

Mer information om bredbandet hittar du på www.harjeans.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

EU-flagga
EUROPISKA UNIONEN
Europeiska regionala
utvecklingsfonden
Datakablar

Sidinformation

Sidan uppdaterad 2016-12-12 09.14
av Henry Jonasson