Vinnare av Guldstjärnan 2017

Logotyp för Guldstjärnan

2017-10-06
Under högtidliga former presenterades Härjedalens vinnare av Guldstjärnan 2017 på företagargalan i Lofsdalen 6 oktober.

God service och vänligt bemötande gör ett område attraktivt att besöka, bo, verka och leva i. Gott värdskap är en framtidsfråga för vårt län, därför arrangerar Föreningen Fördel Jämtland tillsammans med länets kommuner Guldstjärnan. 

Nominering och röstning har skett via Härjedalens företagargrupper, turistbyråer samt från allmänheten på kommunens hemsida.

Länsfinalen hålls i januari 2018 på Residenset i Östersund med Landshövdingen som värd.


Årets Serviceföretag 2017:

Möbelmästarna Härjedalen

Motivering:
Ett företag med fokus på service! I butiken i Hede finns ett stort utbud & toppenservice med bl.a. hemkörning av varorna. Smarta lösningar för hus & hem, stuga & slott.


Årets Serviceföretag 2017

Foto: Håkan Alkell

Övriga nominerade var:

Ljungbergs Motor, Sveg
Med ett enormt driv har företaget vuxit i omsättning & antal anställda. 2017 har de fått flera utmärkelser bl.a. för 2:a gången Dealer of the year för leverantören Bombardier Recreational Products, BRP.

Öhrmans Alltjänst
Med brinnande intresse, gedigen kunskap & otroligt engagemang gör företaget golfbanan i Hede till en av Norrlands finaste Golfbanor.

Eriksgårdens Fjällhotell
Med framtidstro och kompetens har företaget vuxit till ett av områdets bästa hotell. Utvecklingen av verksamheten pågår ständigt och duktig personal ser till gästens bästa.

Sykes Sweden AB
Under 20 år har SYKES funnits i Sveg med support och service till kunder i ledande företag (SAS, Samsung, HP, Sony m.m.). Företaget har skapat mängder av arbetstillfällen och inflyttning av nya kommunmedborgare.

Årets Serviceperson 2017:

Andreas Ljungberg

Motivering:
Andreas är en drivande person som förutom företagandet med Ljungbergs Motor även ser till att få tid till och sponsrar engagemang för bygden. Allt inom motorsport ligger honom varmt om hjärtat

Årets Serviceperson 2017

Foto: Håkan Alkell

Övriga nominerade var:

Anita Persson
Anita på biblioteket i Lillhärdal är fantastisk! Alltid pigg, glad, engagerad och hjälpsam. Hon hittar nya infallsvinklar för att göra biblioteket till en mötesplats.

Jan Sadat
Trevlig person med bra bemötande, problemlösare med det lilla extra. Alltid öppet på Nya Tonys Pizzeria, även lågsäsong vilket är bra service för oss bybor & turister.

Adem Jakobsen
På OKQ8 i Hede arbetar Adem. En fantastisk person som hjälper alla, han är alltid glad och säger att det finns inga problem som inte går att lösa.

Ellika Nilsson, Ljusnedal
Ellika ger en varm och personlig service. Hon har med sin person skapat ett nytt koncept i Ljusnedal med Storhagen gårdsbutik med eget kött och ägg , café /catering & utåtriktat jordbruk

Årets företagare 2017

Andreas Ljungberg, Sveg

Motivering:
Årets företagare har haft en stark tillväxt under de år som han haft sin verksamhet. Företagsamheten spirar och bolaget har fått stor uppmärksamhet både lokalt och internationellt. Årets företagare är ett bevis på att man kan skapa ett framgångsrikt företag av sitt intresse. Från garaget där han startade verkar han nu i mycket större lokaler i Sveg.

Årets företagare 2017

Foto: Håkan Alkell

Sigrid Strands stipendium 2017

Marie Hasselbom, Åre

Motivering:
Marie Hasselbom är innovatör, men har också varit en omvittnad god entreprenör för sitt väl skötta företag ”ThermoBar” i Åre under tio år. I stor skala tillverkas eluppvärmda vattenkar för frigående hästar. Till stor nytta för hennes roll som företagsledare är hästskötarutbildning i Strömsholm, reklamfotografstudier på RMI-Berghs samt internationella studier i marknadsföring och försäljning.

Eluppvärmda vattenkar i hagar ger isfritt, tempererat vatten för hästar som vistas utomhus på vintern och på sommaren ger karets isolerande egenskaper ett fräscht vatten för längre tid.

Det Marie Hasselbom nu vill göra är en modell tillgänglig för alla mindre ”hästgårdar” med uteboxar och kallstallar i såväl Sverige som i övriga Europa. ThermoBar 30 ECO skall rymma 30 liter och vara en utveckling av ThermoBars ECO-serie. Karet skall kunna kopplas till automatisk vattenpåfyllning, ha lång livstid och vara enkelt att reparera för kunden själv med reservdelar från ThermoBars nätbutik. Det öppnar på allvar en europeisk marknad.

Se pressreleasePDF (pdf, 150.5 kB)

Foto: Håkan Alkell

Ett stort grattis till er alla!

Sidinformation

Sidan uppdaterad 2017-11-17 08.08
av Henry Jonasson