Kontaktuppgifter när du behöver akut hjälp

SOS Alarm
Om du behöver akut hjälp ring SOS Alarm på telefonnummer 112.

Sjukvårdsrådgivningen 1177
Sjukvårdsrådgivningen kan du ringa dygnet runt på telefonnummer 1177. Där får du prata med en sjuksköterska som hjälper dig vidare utifrån ditt problem.

Socialtjänsten
Behöver du akut komma i kontakt med en socialsekreterare dagtid ringer du socialtjänstens mottagningsenhet via kommunens växel på telefonnummer 0680-161 00.

Vid akut behov kvällar och helger
ring larmnumret 112 och be att bli kopplad till socialjouren i Härjedalens kommun.

Barn- och ungdomspsykiatrin BUP
BUP verkar för att identifiera, förebygga, lindra och bota psykiska besvär hos barn och ungdomar i åldrarna 0-17 år. Du kan nå deras akuttelefon genom att ringa till växeln 063-15 30 00 och begära barn- och ungdomspsykiatrins akutverksamhet.

POSOM
POSOM står för psykiskt och socialt omhändertagande i samband med olyckor och katastrofer. POSOM:s uppgift är att ge akut stöd till drabbade människor vid kriser, större olyckor, traumatiska händelser och katastrofer för att på sikt förebygga ohälsa.
Läs mer om POSOMöppnas i nytt fönster

BRIS 116 111
BRIS hjälptelefon för barn och ungdomar har telefonnummer 116 111.
Hit kan du ringa om du är under 18 år och vill prata med en vuxen. Det är gratis och ingen kan se att det är du som ringer eller att du har ringt. Du behöver inte tala om vem du är och du bestämmer själv vad du vill prata om. Vill du hellre skicka e-post eller chatta går det också bra. Det kan du göra på BRIS hemsida.
Länk till BRIS webbplatslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

BRIS vuxentelefon om barn
BRIS Vuxentelefon om barn har telefonnummer 077-150 50 50
Hit kan du ringa anonymt och få information om vart du kan vända dig för att få ytterligare hjälp. Du kan ringa oavsett om det gäller dina egna eller andras barn.

Röda Korset Jourhavande kompis
Jourhavande kompis är en chattjour som barn och ungdomar upp till 25 år kan vända sig till för att prata om precis vad som helst.
Läs mer om Jourhavande kompislänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

UMO - din ungdomsmottagning på nätet
UMO är en webbplats för alla som är mellan 13 och 25 år. På UMO.se kan du få kunskap om kroppen, sex, relationer, psykisk hälsa, alkohol och droger, självkänsla, och mycket annat. Du kan få svar på dina frågor eller få nya idéer om hur man kan tänka kring sitt liv.
Länk till UMO:s webbplatslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster